Då menar vi inte fysiskt. Nej, det här inlägget kommer att handla om sex katter som är världsrekordinnehavare. Här kommer de:

Världens äldsta katt någonsin

Det blev Creme Puff som dog 2005. Då var han 38 år gammal. Creme Puff levde sitt liv i Texas.

Världens äldsta nu levande katt

Corduroy som bor i Oregon (USA) firade nyligen sin 28-årsdag. När jag gjorde researchen i samband med det här inlägget så visade det sig ändå att Corduroy tyvärr gick bort i November förra året. Eftersom jag inte har lyckats hitta nuvarande titelhållare så låter jag ändå Corduroy stå kvar som regerande mästare.

Katten med längst hår

Här kommer ännu en amerikan, en hårfager en. Sophie från Kalifornien är världsrekordhållaren i längst katthår. Hennes hår nådde den förnäma längden av över 25 cm.

Världens tjockaste katt

Förvånansvärt nog så kommer inte den här katten från USA. Nej, Jimmy som rekordhållaren hette Himmy och kom istället från Cairns i Australien. Himmy vägde över 21 kilo. Det ska sägas att Guiness slutade dela ut utmärkelser till världens tyngsta djur 1986, eftersom man inte ville uppmana människor att övergöda sina djur. Smart och bra.

Världens minsta lilla katt

Tinker Toy är världens minsta katt och han var en ”Himalayan Persian”. Han var bara 7 cm hög och 19 cm lång när han blev fullvuxen. Han föddes 1990 och dog sex år senare. I den här filmen hittar du världens minsta vilda katt:

Världens största kattdjur

Äntligen har vi en Europeisk representant och världsrekordhållare på listan. Världens största katt kommer nämligen från England och han heter Hercules såklart. Hercules är en hybrid mellan tiger och lejon — en så kallad ”Liger”. Hercules är 3,33 m lång och mäter 1,25 m i mankhöjd. Allt detta gör att han också väger närmare 420 kilo. Här kan du se en film på honom:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − arton =