Att leva med en katt är en härlig känsla. Att få möjligheten att leva med en katt skapar både trygghet, skratt och kärlek. Även om det oftast är en härlig känsla att leva tillsammans med en katt finns det ett par saker som kommer underlätta din vardag. I den här texten tar vi upp några saker som gör det enklare för dig som kattägare.

Kastrerad eller inte?

Var noga med att ha din katt kastrerad och se till att kastreringen sker innan katten är sex månader gammal. En kastrerad katt är mer lugn och upplevs ofta som tystare och mer benägna att stanna hemma. Kastrerade hankatter kissar heller för att markera sitt territorium. Detta är definitivt ett plus när det gäller kattägande.

Ge din katt en lättare tillgång till ett fönster. Katten vill ofta ligga i fönstret och om gardiner finns kan dessa repas eller gå sönder när katten försöker klättra upp. Så försök att hålla borta gardinerna från fönstret.

Mata inte din katt någon typ av mat som innehåller ben. Om du ger din katt kyckling eller fisk, se till att ta bort benen i förväg för att förhindra en förminska sannolikheten till kvävningsrisk. Hacka den mat som du serverar i små bitar för att gör det lättare att smälta för din katt.

Har du tufft att bada kissen?

Prova detta. Ta en gammalt fönster och sätt det i vasken eller badkaret. Sätt din katt bredvid fönstret och han kommer garanterat titta på fönstret och stanna där. Börja sedan tvätta katten varsamt.

katt vatten

Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 + 15 =