Att tänka på innan du köper häst

När du ska köpa en häst finns det några saker som är viktiga att tänka på. För att du ska få en häst som passar dig och dina önskemål bra är det viktigt att du har alltid klart för dig. Kom ihåg att den största skillnaden mellan en häst och en hund är storleken.

  1. Har jag möjlighet att ha häst? Finns det förutsättningar i tillvaro för att ta hand om en häst, och har jag råd. Har du rätt kompetens och rätt tid för att klara det?
  2. Vad vill du har för häst? Vad har du för budget, och vad ska du använda hästen till? Hur stor häst vill du ha. Hur gammal får den vara?
  3. Börja leta. Den vanligaste sajten för att köpa och sälja hästar är hästnet. Där finns inte bara ett stort utbud av hästar och tillbehör, här handlar du även med människor som verkligen älskar hästar. I annat fall finns vanliga annonssidor. Att lägga ut en köpes-annons är att rekommendera för en snabb och effektiv affär.
  4. Provridningen. Det är en fördel att vara med i hela processen. Att lära känna hästen är en fördel, och att lära sig hästens personlighet och vad som fungerar och inte. Det ger dig stora möjligheter att få tips och råd från den nuvarande ägaren. Provridningen handlar om att du ska kolla hur väl hästens personlighet och kapacitet stämmer överens med vad som stod i annonsen.

Annars föreslår vi att ni går en ridskola så att ni får prova på hur det är att rida på riktigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 × 5 =