Så bar det söderut. Vi fick tag på en sista minuten resa till Egypten på Ving. Jag, min man och Lovisa gav oss av samtidigt som snön föll. Sedan var det några härliga dagar vid poolen, en fantastisk utflykt till Luxor med konungars och drottningarnas dal och Luxortemplet. Det var där som Jaws och James Bond slogs när de befann sig i Egypten i filmen ”Älskade spion”. Det var minst sagt storslaget.

Kamelunge

En kamel av den aningen mindre modellen. Jag visste inte att kameler var så pass sociala med varandra som de sedan var.

Vi åkte även en liten tur med en Kamel (se bild). Med anledning av det läste jag på lite om hur Kameler fungerar, särskilt om man jämför dem med hästar.

Kameler är tydligen lite mer känslostyrda än hästar, på gott och ont. Dels är de mjukare och mer tillgivna till sin personlighet, vilket gör att människor som är rädda för hästar ofta känner sig betydligt lugnare i närheten av en kamel. Kameler är också mer sociala än hästar och har ett större behov av att umgås med andra kameler än vad hästar har när det gäller andra hästar. Hästar är däremot lättare att träna. Kameler väger mer än hästar men hästar springer något fortare än vad kameler gör. Kamelers maxhastighet ligger på lite över 40 km/h. Hästar anses också vara lite stabilare att rida på, men Kamelen är tystare eftersom den inte har några klapprande hovar.
Jag tyckte väldigt mycket om Kamelen vi åkte på. Tränaren/ägaren är jag däremot inte lika säker på.

Givetvis åkte på magproblem i Egypten också. Det är tydligen väldigt vanligt. Särskilt jobbigt var det för Lovisa som faktiskt blev riktigt dålig. När vi kom hem fick vi besöka Martina och efter några dagars behandling, lugn och ro gick det äntligen över. Nu är Lovisa frisk igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 − 6 =